Gabona Babona

Kedves Olvasó!

Az elmúlt évtizedekben közismert magyar bevásárlói szlogenné vált, amit még gyermekkoromban nagymamámtól hallottam, miközben a zsebembe dugott egy húsz forintost: „Szaladj ki a boltba kenyérért és tejért!”
Az utóbbiról ma már egyre jobban elterjedt a köztudatban – s nemcsak a vegán étrendet követők, hanem a húsevők körében is –, hogy a tej emberi fogyasztásra alkalmatlan. De vajon mi lehet a kifogás nemzetünk büszkeségével, a magyar búzából készült kenyérrel, illetve a gabonával szemben?

Az ezzel kapcsolatos személyes felismerésem két információn alapszik, melyek egymástól függetlenül jutottak el hozzám. Az összefüggést nem vettem észre egészen addig, amíg dr. Douglas Graham könyvét el nem olvastam.
A ‘90-es évek végén találkoztam először azzal az információval, hogy Atlantisz bukásakor, kb. 13 000 évvel ezelőtt, az emberiség egy nagyon magas tudatossági szintről bukott le, ahová azóta is igyekszik vissza és próbálja megtalálni a harmóniát, több-kevesebb sikerrel.
Egy másik, tudományosan bizonyított tény szerint, gabonát csak az elmúlt tízezer évben kezdtünk el fogyasztani. A felmérések alapján az észak- és kelet-európai emberek 97 %-a lappangó lisztérzékeny, amelynek kialakulásakor allergiás tünetek széles skálája jelenik meg. A gabonafogyasztás így kihat egészségi állapotunkra, energiaszintünkre, örömteli életünkre és végső soron tudati emelkedettségünkre, mely képes visszavezetni a paradicsomi állapotba.

Talán ezen két állítás még nem túl meggyőző önmagában, annál is inkább, mert vannak olyan kutatások, amelyek ennek épp az ellenkezőjét állítják!
De gondoljatok csak bele, Mark Twain közel 150 évvel ezelőtt már megmondta, hogy „Az embereket könnyebb bolonddá tenni, mint meggyőzni őket arról, hogy bolondítják.”
Dr. Graham kis könyve, a maga 64 oldalas terjedelmével olyan, mint amit a Mátrix című film mottója is sugall nekünk: „Senki nem tudja megmutatni, hogy mekkora és milyen vastag lepel (Mátrix) van a szemed előtt, erről Neked kell meggyőződnöd személyesen!” Vajon van-e bátorságod „bevenni a piros tablettát”, és a Mátrix mögé nézni? Ha igen, akkor a legjobb könyvet tartod a kezedben!
A körülötted lévők mint mindig, mikor egy új tézis jelenik meg a köztudatban, háromféle módon reagálhatnak rá, illetve a döntésedre, hogy nem eszel többé gabonát. Először kinevetnek, kigúnyolnak, aztán harcolnak ellened, végül a tény, hogy a gabona fogyasztása egészségtelen, magától értetődően beépül a köztudatba, mint alapértelmezett életszemléletünk.
A Mennyország itt van a Földön, csak te kellesz hozzá, hogy megtedd a következő lépést, ami visszavezethet az áhított paradicsomi állapotba!
Ezen utadhoz kívánok sok örömöt, kitartást és megújuló egészséget!

Őszinte szeretettel:

Nagy László Zoltán

Gyümölcs-zöldségevő a Paradicsomból