80 / 10 / 10

Kedves Olvasó!

Üdvözöllek az útkeresők táborában. Nagy valószínűséggel Te is érdeklődsz a természetes és egészséges életmód iránt, ha kezedben tartod ezt a könyvet. Mindig nagy kérdés, hogy kire hallgassunk ebben a témában, mivel hiteles embert keresünk, aki megmutatja a kiutat az óriási választékból, melynek mindegyike a legjobbként kínálja magát.
Mire is gondolok? Lássuk a tényeket globálisan! Egyszerű XXI. századi kórképet sorolok fel, amelyben természetesen mindig vannak kivételek, akik tiszteletet érdemelnek.

Természetgyógyászokból, terapeutákból és gyógyítókból Dunát lehet rekeszteni és nézőpontjuk, hogy mit egyél, sokszor hajmeresztően szöges ellentmondásban áll egymással! De vajon a tanácsadás mellett milyen példát mutatnak egészséges életmódjukban? Képesek-e lefutni egy kört a Margitszigeten? Járnak-e rendszeresen edzőterembe? Bemerészkedtek-e valaha egy jógafoglalkozásra? Ha egy szál bikiniben vagy sport úszónadrágban okoskodnának a pódiumon, a televízióban vagy személyes konzultáció során, akkor is követnéd-e a tanácsaikat?
Jógás körökben sem sokkal kecsegtetőbb a helyzet, hiszen ott is végletes a kínálat. Aszkéta vagy joviális kinézetű, bár hajlékony tanítók ajánlják az ájurvéda 5-6 ezer éves élettudományt. Például ha a vata típushoz tartozol, kerek perec jelzik, hogy kerüld a nyár kedvenc gyümölcsét a görögdinnyét, ellenben főtt fűszeres ételek sokaságával tárják eléd a lehetséges egészséges jövőképet.
A japán makrobiotika felé kacsintgatsz, azt látod, hogy heti 2-3 alkalommal főleg fehér húsú édesvízi halak fogyasztása a követendő!
Az edzőtermekben felfújt izomzatú személyi edzőkre találsz, akik a fehérje porok mellett az izom növekedésére a csirke és rizs napi többszöri menü adagját tartják követendőnek. Bár reggel kávéval kezdik a napjukat, hogy legyen energiájuk az edzést levezényelni!
Váltsunk irányt! Nézzük a most oly divatos paleo táplálkozást! Hoppá! A napi menüjük alapértelmezett összetevői a hús és állati eredetű zsiradékok. Te azonban már régóta a vegetáriánus életmódot éled, vagy szeretnél rátérni akár egészségügyi vagy morális megfontolásból, mert Te is felébredtél, hogy az állatok a barátaink.

Ezek után kit kövessünk, kire hallgassunk?
A válasz egyszerű. Csak magadra! Teszteld le, hogy mi az, ami számodra minden szinten elfogadható, amitől harmonikusan érzed magad és örülj, hogy vége a keresésnek.
Azonban ha a fenti felsorolásban felhozott példákat már Te is észrevetted és belülről még mindig a „vissza a paradicsomba” érzése hajt, akkor Douglas Graham szavai a hazatérés simogató érzését ébreszthetik Benned .
Több alkalommal találkoztam vele személyesen, gyümölcsfesztiválokon. Egyhetes edzőtáborai igazi kihívás a legfittebb atléták körében is, viszont mindig valódi felüdülés. Végre egy igazi példakép, aki nem csak teóriákat szajkóz, hanem 60 év felett is – a könyvében leírtakat követve –, igazi lámpásként vezeti ki aktív életvitelével az útkeresőt a fentebb felvázolt labirintusból.

Figyelmeztetés! A könyv elolvasása és a Vele való találkozás oly átalakító erejű lehet, hogy attól a naptól Te is ilyen fitten és energikusan szeretnéd élni a napjaid, akár idős korodban is!
Számomra nem kérdés, hogy megtaláltam a valaha ismert legegészségesebb étrendet és életmódot.
Ha van kedved, csatlakozz!
Ezen utadhoz kívánok sok örömöt, kitartást és megújuló egészséget!

Őszinte szeretettel:

Nagy László Zoltán

Gyümölcs-zöldségevő a Paradicsomból